Dnes je 28.3.2024, meniny má meniny a oddychuje 130 ľudí

Vtipné texty - náhľady

Vtipné obrázky

Vtipné texty

Téma: Zamestnanie a práca

Dopredu
Ako sa stať hviezdou kancelárie
Nikdy nechodte po chodbach bez dokumentov v ruke.
Ludia s dokumentmi v ruke vyzeraju ako tazko pracujuci zamestnanci, ktori sa ponahlaju nadolezite jednanie. Ludia s prazdnymi rukami vyzeraju, ze sa ponahlaju na kavu. Ludia s novinami v ruke vyzeraju, ze sa ponahlaju na zachod.

Pouzivajte pocitac, aby ste vyzerali zamestnane.
Kedykolvek pouzijete pocitac, pre nahodneho pozorovatela to vyzera ako "praca". Mozete odosielat a citat sukromne e-maily, prepocitavat svoje financie a vobec robit cokolvek bez toho, aby ste robili nieco co i len vzdialene pripominajuce pracu. Sice neziskate ziadnu spolocensku prestiz, ked budete hovorit o pocitacoch, ale zas take hrozne nie su. Ked vas sef pristihne - a on vas pristihne - vasou najlepsou obhajobou je tvrdit, ze sa ucite pouzivat novy softver a tym setrite peniaze za skolenie. Nie ste lenoch, ste samostudent. Ponuknite sefovi, ze mu ukazete, co ste sa naucili. To ho spolahlivo odozenie ako vylakanu jastericku.

Neporiadok na stole
Vrcholovi mamazeri mozu odist od cisteho stola. U nas ostatnych to vyzera, ze nepracujeme dostatocne tvrdo. Vytvorte okolo seba obrovske hromady dokumentov. Pre okoloiduceho vyzera vlanajsia praca rovnako ako dnesna, objem sa pocita. kopte ich vysoko a dosiroka. Ak viete, ze niekto ide do vasej kancelarie, pochovajte dokument, ktory potrebudejete, niekde doprostred hromady a usilovne ho hladajte, ked on/ona prave prichadza.

Telefonny zaznamnik
Nikdy nedvihajte telefon, ak mate telefonny zaznamnik. Ludia vam nevolaju len tak pre nic za nic - volaju vam, pretoze chcu, aby ste VY urobili nieco pre NICH. Ale tak sa zit neda. Sledujte vsetky svoje hovory cez zaznamnik. Ak vam niekto zanecha odkaz a znie to ako buduca praca, odpovedzte az ked je dotycny na obede - vypada to, ze ste svedomity a tvrdo pracujete, hoci v skutocnosti ste skor liska podsita. Pokial si skutocne osvojite metodu sledovania zaznamnika a odpovedania, ked nikto nie je pritomny, zvysi sa pocet pripadov, ked to volajuci vzda, alebo najde riesenie, ktore nezahrna vas. Najsladsi odkaz na zaznamniku znie. "Zabudni na moj posledny odkaz, vyriesim to sam." Pokial ma vas zaznamnik kapacitu len pre obmedzene mnozstvo odkazov, snazte sa ju co najcastejsie naplnat. Jeden sposob, ako to dosiahnut, je nikdy nemazat stare odkazy. Pokial to aj tak trva prilis dlho, posielajte odkazy sami sebe. Ti, ktori vam volaju, budu pocut nahratu spravu: "Prepacte, tento zaznamnik je plny." - neklamny znak, ze ste velmi zamestnany a velmi dolezity.

Vyzerat netrpezlivo a mrzuto
Clovek by sa mal vzdy snazit vyzerat netrpezlivo a mrzuto a vzbudit tak u sefov dojem, ze ma stale co robit.

Pracujte nadcas
Vzdy opustajte kancelariu neskoro, zvlast ked je sef niekde nablizku. Mozete si citat casopisy alebo knihy, ktore ste si vzdycky chceli precitat, ale nikdy ste nemali cas. Urcite odchadzajte okolo sefovej kancelarie. Posielajte dolezite e-maily v nekrestansku hodinu (napr. 21.35, 6.05 a pod.) a cez statne sviatky.

Okazale vzdychanie
Vzdychajte co najhlasnejsie, ked je okolo vela ludi. Robi to dojem, ze ste pod velkym tlakom.

Strategia hromadenia
Nestaci len hromadit dokumenty na stole. Dajte hrbu knih do polic, na zem a pod. Vzdy si nejake mozte pozicat z kniznice. Hrube navody k pocitacom su najlepsie.

Vytvorte si slovnu zasobu
Precitajte si niektory z casopisov o pocitacoch a naucte sa zargon a oznacenie novych vyrobkov. Volne ich potom pouzivajte v rozhovoroch so sefmi. Pamatajte si, ze nemusia rozumiet, co hovorite, ale musite to hovorit zaujimavo.
Nezalezi na tom, co si myslite, citite, alebo v co verite, zalezi na tom, co ROBITE.
Ohodnoť!
MizernéSlabéPriemernéDobréVynikajúce
Dopredu
Poslať mailom
Pridať na Facebook
Kód do vašej stránky, blogu
Vytlačiť
Pridať obsah

Warning: Undefined array key "mail_odoslany" in /data/5/d/5d4f4a99-d0e5-4416-a644-114380d5ad76/oddych.sk/web/pages/jadro.php on line 467

Poslať mailom

  
  

Pridať obsah

Téma: Súbor:

Odoslaním obsahu potvrdzujem, že pridávam len svoje vlastné diela alebo diela nechránené autorským právom.



Komentáre